Rødvin, kjeks og ost og en herlig jenteskravling

Ja, det er det jeg skal kose meg med i kveld. 4 venninner som sjelden treffes har endelig klart å rydde plass til en jentekveld. Jentekvelder er kule kvelder, syns jeg. Én ting er at rødvin, kjeks og ost er skikkelig digg. Noe annet er at det er deilig å treffe gode venninner man vet man kan være seg selv sammen med og bare la skravla gå.

Det føles nesten som et privilegium å være kvinne og å kunne kommunisere på kvinnevis en hel kveld. Samtalen blir litt hoppende, det kommer en liten betroelse hist og pist, kanskje får man vite noe spennende og morsomt, man får luftet små frustrasjoner og det er dessuten befriende deilig å le og le. Selvsagt kan menn også kommunisere og le og tulle, men jeg tror ikke det blir helt på samme måten. Men hva vet vel jeg. Jeg har aldri vært flue på veggen når det er mannfolkskravling på gang.

Som liten elsket jeg å sitte musestille bak en stol og lytte når mamma hadde syklubb. De snakket om så mye spennende, syntes jeg. Nå er jeg selv en mamma, og datteren min lytter diskret oppe i trappa når jeg har venninner på besøk.

Jepp! Jeg får pakke ned rødvinen min, osten og det deilige brødet jeg har kjøpt. Det er 1. juni, det er sommer (liksom) og det er fredag!

Dagens Fryd: Det er godt å glede seg til noe.

Reklame

Kommentarer er stengt.