Er klokka snart 5?

I dag har vi feiret Lille Mann. 6 år allerede. Og i morgen begynner han på skolen. Så rart. Han ble jo født ganske nylig. I hvert fall føles det slik. Er det bare jeg som begynner å bli eldre? Tiden bare fyker avgårde. Joda, den er full av opplevelser, følelser, stemninger, erfaringer og alt det der. Men da jeg var 6 år gikk jo tiden egentlig veldig sakte.

Den gikk sakte for Lille Mann idag også. Er ikke klokka snart 5? Når kommer gjestene? Kommer de ikke snart? Så kom de endelig strømmende, og han ble så overveldet at han løp opp på rommet for å spille Gameboy. Sånn er det å være nybakt 6-åring.

Svigerfamilien har en merkelig tradisjon når det gjelder gaveoverrekkelsene. Bursdagsbarnet må legge seg på sofaen og late som han sover. Så samles alle ute i gangen og finner frem gavene som er gjemt der ute blant tøy og sko. Og på signal toger man altså inn på rekke og rad – med de minste først – mens man synger en såkalt «Tappenstrek» som kalles «Tutterututten». Sangens navn kommer muligens av den avanserte teksten som altså er tutt-teru-tutt-tutt-tutt-tutt-tutt etc. Siden svigerfamilien ikke utmerker seg ved nevneverdig med å holde tonen tok det min familie lang tid å adoptere melodien, men endelig…….! I dag satt den som et skudd!

Bursdagsbarnet blir overøst med gaver som legges oppå han der han ligger i sofaen. Så samles alle rundt bursdagsbarnet som åpner gavene i tur og orden til stor applaus. Om ikke annet er blir det stor festivitas ut av det. Og dagens bursdagsbarn fikk veldig mye fint, selv om han ikke fikk den kattungen han ønsket seg.

Nå ligger han i senga og hviler på den nye tempurputen mens han stirrer på den nye grønne lavalampen og håper den begynner å boble før han sovner. Sukk! Den som kunne være 6 år og skulle begynne på skole i morgen. Den som ikke trengte å bekymre seg for noe som helst. Den som kunne gå rundt og tro at livet bare er gøy og moro. Sånn er det visst nemlig å være 6 år.

Selv syns jeg tiden gikk altfor fort der jeg sto og laget gryterett, dekket bord, laget salat, rørte sammen vaffelrøren og ryddet febrilsk innimellom. Og som alltid greide jeg å komme meg gjennom dusjen og inn i klærne på det berømte håret. For da jeg kom ned trappen med hektiske husmor-roser i kinnene ringte gjestene på døra. Klokka var fem! Showet var i gang.

Reklamer

2 responses to “Er klokka snart 5?

  1. Det er så sant at de seks årene fram til den aller første skoledagen går fort! Idag var vi også der, med minstemann og en haug med andre ferske, småstorespente førsteklassinger 😉

  2. Ja, det er en spesiell dag. Det skal være sikkert. I dag måtte vi dele oss og gjøre lekser med hver vår unge. Det sier litt om hverdagen fremover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s