Det opplagte valget

Etter en dag hvor første skoledag absolutt har stått i sentrum hele dagen så har jeg faktisk ikke noe valg. Jeg må skrive om denne dagen. Min lille mann er blitt skolegutt. Heldigvis startet de seint på skolen så vi fikk en rolig morgen med felles frokost og tid til å pynte hovedpersonen og pakke sekken.

En av de første han møtte på skolen var en av bestevennene som kom løpende mot oss for å dulte på kompisen sin. Og litt lenger borte sto en annen bestevenn. Jeg fikk allernådigst lov til å ta bilde av dem.

Og det var stor festivitas. Rektor hadde tatt på seg sine første-skoledag-bukser med dansende skolemus på. Inspektøren hadde tatt med seg sin pianospillende bror og sin saksofon så vi fikk alle synge «Da klokka klang» (med kun små jazztilpasninger). Og de små gikk opp på rekke og rad og hilste pent på skolens ansatte mens vi stolte foreldre sto i trengsel og fotograferte og filmet.

Så forsvant de håpefulle og vi foreldre sto igjen for å ha gruppearbeide. Vi har nemlig kreativ skoleledelse som hadde gitt oss opptil flere utfordringer. I tillegg hadde de utformet en gavepakke til slitne småbarnsforeldre; «Gruppebursdager» og avskaffing av individuelle gaver. Denne ble vedtatt enstemmig!

Skolens program var deretter å plukke opp de håpefulle i klasserommet og ta bilder. Og der satt de på de små stolene og skinte. Herregud! Så rart.

Etter skoletid var flere av oss samlet hos et foreldrepar på kaker og skravling. Deretter bar det til Peppes der vi hadde bestilt bord sammen med noen andre førsteklasseforeldre. Alt i alt en stor feiring selv om det nok var flere enn oss som hadde tenkt akkurat det samme slik at Peppes var fyllt til bristepunktet.

Vel hjemme gjorde vi de o så viktige leksene før en litt sliten førsteklassing ble lagt til sengs. I morgen har han bursdag og selv om feiringen er unnagjort så vanker det i hvert fall pannekaker til middag.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s