Stakkars juletre

Siden sist jul har vi gått til anskaffelse av en kattunge. Kattungen Odin flyttet inn i huset vårt i begynnelsen av november. Han er en glad og vilter liten fyr, som jeg tror kommer til å bli en praktfull utekatt. Men inntil videre har han vært innekatt. Slike småpuser må liksom bo seg til litt før de begynner å utforske uteområdene. Av annen info om pusen kan det nevnes at han er en guttepus (selvsagt), han er helt sort og på mindre enn to måneder har han doblet størrelsen sin. 

Det er mye kos og selskap i en slik liten pus. Og han er rettferdig også. Han sover på skift i ungenes seng. En natt her og en natt der. Og heldigvis holder han seg unna min seng. Jeg er nemlig ikke så glad i katter i sengene. Gamlekatten skjønte visst også det. Hun lå alle andre steder enn i min. 

img_1211

Men nå er det jul og vi – i likhet med de fleste andre familier – gikk til anskaffelse av et juletre. Dette satte vi opp søndag før jul. Og Odin fulgte begeistret med. Han angrep glitterlenker og norske flagg med stor entusiasme. Men vi fikk da pynten på plass, mens vi tippet på hvor lenge juletreet kom til å vare. Første tur i gulvet skjedde allerede etter kort tid. Selvsagt hadde vi lagt det nydelige håndsydde juletreteppet under. Og selvsagt hadde vi fylt opp juletrefoten med vann. Så da Odin tok seg til topps i treet tippet hele stasen over og vannet sprutet utover hele gulvet inkludert juletreteppe som fikk stygge flekker.

Velvel. Han er jo fortsatt en sjarmerende pus. Allerede etter første juletrefall skjønte vi at skjøre juletrekuler ikke hadde noe i treet å gjøre. Så de plukket vi av sammen med pepperkakehjertene. Det så stygt ut da den lille katten sto der og steppet oppi glasskårene. Og vi rakk knapt å legge oss samme kveld før vi hørte treet deiset i gulvet igjen. Jeg tror Odin oppfattet juletreet vårt som et fantastisk underholdningstilbud for småpuser. Han har aldri vært ute før, han har aldri fått klatre i trær og aldri opplevd jul. Nå har han i det minste fått klatre i trær og opplevd jul. 

For å gjøre en lang historie kort. Juletreet forsvant ut døra femte juledag. Da var det mer julepynt på gulvet og i krokene enn det var på treet. img_1214Den frekke fyren høstet seg flotte hauger i løpet av natten som han skjøv rundt på. Og hang vi det opp igjen var det snart nede. At det så ut som en slagmark hver morgen med granbar, julepynt og barnåler hjalp heller ikke. Det er den korteste juletrekarriere jeg noensinne har opplevd. Så ut føk treet, sammen med katten Odin som fikk sin første skikkelige luftetur ut i frisk luft.

Ja, og om noen lurer på hva katten skulle gjøre i mangel på klatreaktiviteter så vit at han har oppdaget stueplantene nå. En vakker fikus har nå blitt raidet så grundig at vi er i tvil om den kommer til å overleve. Pytt, det var en innflyttingsgave da vi flyttet inn her for 9 år siden. 

29122008247

Reklame

4 responses to “Stakkars juletre

  1. Når skal dere få skaffet et ordentlig klatretre, da?

  2. Lo så jeg ristet. Fornøydelig historie, og nydelig katt. 🙂

  3. Hehe, takk for en morsom fortelling.. våres kattunge som forøvrig heter Tasse er vell omtrent like gammel som deres. Har måtte bodd på badet og en del på rommet te datteren i huset dene julen, men i dag skal jule treet ut og da blir de bedre å være pus.. for gjett om de er innteresangt med juletreet og alle kulene som henger der og dingler…

    Godt nytt år 🙂

  4. At katter er glade i juletrepynt har vel de fleste erfart, men at de faktisk klatrer opp i treet har jeg aldri vært vitne til.
    Hehe, morsom historie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s