Ut på tur – aldri sur

I år planla vi en skikkelig avslappende ferie. Kreta – der har vi vært før, og det var veldig deilig. Så for første gang reiser vi altså tilbake til et sted vi har vært før. Vi var tidlig ute takket være en influensa i mars, og bestilte oss tur. Lite ante vi da at Hellas skulle ut i dyp økonomisk krise dagen før vi skulle reise. Så tungt lastet med euro og øynene vaktsomt på vesker sitter vi nå her på Kastrup og venter på connecting flight til Chania. Alle nødvendige apper er installert, tekniske duppeditter er klare for oppdateringer og vi er klare for pizza. Turen fra Oslo til Kastrup var det ingen av oss som fikk med oss. Hele familien satt på rekke og gapte og sov.

Jentungen fikk seg supersnasen bikini med polkadotter og skikkelig retro look i en fin undertøysbutikk og da var den sorgen ute av verden. 

  

Så nå sitter vi her og spiser hver vår veldig dyre og stygge pizza. Aldri har jeg sett noen lage så dårlig pizza. Det beste som kan sies om den er at bunnen er veldig god og den er definitivt nylaget. Rødvinen måtte forøvrig leveres tilbake på grunn av stygg farge og rar lukt. Hvitvinen vi byttet til var god.

 

Fantastiske fremskritt innen egenunderholdning på fly nåtildags. Med en liten iPad og et par gode øretelefoner kan man altså fjerne seg fra flykabinens larm, og hygge seg med en god film. Problemet med gode øretelefoner er at når man tar dem av så eksploderer lyden utenfor i ørene. Det er helt voldsomt hvilken støy det er. 

Ruteflyet fra København rommet veldig mange voksne, men de småbarnsfamiliene som var der gjorde sitt. Men jeg kjenner at jeg nok foretrekker rutefly uansett. SAS er liksom i en annen klasse. Susanne var litt skuffet over at vi på raden vår manglet vindu. Tror hun var klar for å kverke ungen foran som hele tiden smalt igjen vinduet. Jeg så noe som lignet forbannelse. 

  
Men endelig var man fremme. Den klassiske varmebølgen og sydenlukten som treffer en idet man går av flyet, dokøene på damedoen der kun 1 av 4 doer fungerer, den dirrende varmen. Nytt av året er de stengte vekslebulene og minibankene. 

Men vi har penger. Vi tar taxi til hotellet. Hyggelig kar som laster opp kofferter og ikke spør om cash. Vi kjøres til døra og tas imot av Michael som han kaller seg. Han er blid og trivelig og gir oss velkomstrdrink og viser oss rommet. Og det er beyond expectations! Stort og luftig med to soverom og to bad og en liten stue. Supersentral plassering er det også og etter at vi har tatt rommet til oss så rusler man rett ut på stranden og vasser rett ut i det varme vannet. 

Restauranten vi finner har beliggenhet rett på stranda. Sola går ned og lyset er fantastisk. Ferien er begynt og den første dagen er magisk. Hele ferien ligger foran oss og alt er bare deilig, deilig og deilig. Og da er det helt OK at en overivrig magedanserinne svinger med magen foran oss mens vi spiser vår tzatsiki. Det er rett og slett ganske så fint. Og her skulle det vært et bilde av en solnedgang, men det er tatt med et ordentlig kamera og teknikken vil ikke leke med meg når jeg forsøker å overføre bildene. Så slik ble det.

Reklamer

One response to “Ut på tur – aldri sur

  1. Så bra at du blogger! Jeg følger med hvordan ferien utvikler seg der nede i det kriserammede Hellas! Håper både dere og landet har det bra fremover. I morgen er det hjem, vi har funnet et hotell rett ved flyplassen og nå skjønner jeg veldig godt hvorfor det var så billig. Her i USA slutter ikke flyene å gå om natta 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s