Tøffer oss på den greske landsbygda

Når man ser slike fjollete tog som henger bak en traktor forkledd som lokomotiv så tenker en straks at dette er moro for ungene. Kjapp togtur Stavern rundt – 50 kroner pr snute for å sitte der å se litt dum ut. Så naturligvis syns jeg det var særdeles merkelig at det stadig dro fulle tog med folk ut fra «togstasjonen» tvers over veien. Inntil vi bestemte oss for å prøve selv i dag. Huden var solmett og da passer det bra med litt aktivitet. Vi valgte oss turen med navnet Southern Comfort på 2,5 time – hovedsakelig fordi avreisetidspunktet passet vår late morgen og dernest fordi man skulle innom en krigskirkegård. Jeg er nemlig gift med en mann som er over gjennomsnittet interessert i annen verdenskrig. Sist vi var på Kreta satt han faktisk og leste en tykk bok om kampene på Kreta. Jeg syns det sier det meste. 

  
Heldigvis sa ikke toget hverken tøff tøff eller fløytet. Det er jo kleint nok som det er. Det viste seg faktisk å være ganske så interessant. Første høydepunkt var helt klart krigskirkegården. Det var hovedsakelig tyske fallskjermsoldater som hadde falt i angrepet på Kreta i mai 1941 – over 4000 av dem. Og der lå de sirlig oppmarsjert på geledd. Så mange tyske navn – og forunderlig mange som het Fritz. Om ikke annet så må det sies å være et vakkert hvilested med utsikt over den asurblå bukten.

   
 Turen fortsatte oppover i fjellen. Enorme olivenlunder. eukalyptus, sypress og ikke minst appelsintrær og vinmarker. En merkelig opplevelse var at toget stoppet under en bro og der sto det en dame og solgte organisk virgin olive oil. Jeg ville ha og mannen handlet mens han gryntet noe om hvor sært det var å handle olivenolje fra et minitog under en bro. 

Det var mye vakker natur å se og guiden som snakket med skikkelig bred amerikansk aksent fortalte om lokalt næringsliv og om jordbruk generelt. Selv ungene fulgte med og var interessert! Og så stoppet toget igjen og vi fikk en halvtime i en bitteliten landsby. Men selv om den var knøttliten hadde de altså tre kafeteriaer. Og de sto og ventet på oss og vinket da vi kom svingende inn på torget – to stappfulle tog med turister. Endene skvatt til side og hunder og katter satt side ved side og glodde. 

   
 Den kafeteriaen vi valgte tok veldig godt imot oss. Vi bestilte iskald øl og is, men vertskapet bød på hjemmelaget raki søtet med honning og kanel og ikke minst hjemmelaget kake. Komboen av de to var fantastisk. Så da ble det et par bombashoot denne dagen også. En tynn katt satt under bordet og tigget potetgull. Den het Maria, sa de. Og da vi spurte om å få låne toalettet så viste det seg å være vertskapets eget bad. Snakker om gjestfrihet. 

Så var det å ta farvel med ender og katter og mennesker og hoppe på toget som tok turen innom enda et par landsbyer før vi kom tilbake. Jeg er glad det ikke var jeg som kjørte for veien var smal og svingete og ikke egnet for å møte trafikk. 

   
 
Tilbake tok vi en tur i poolen før vi gikk ut for å utkjempe familiemesterskapet i minigolf. Favoritten var pappa Jørgen som tross alt har grønt kort i golf fra 1997 (og når jeg tenker meg om har visst jeg også det). Det ble utlovet en belønning på 5 euro for sammenlagt seier og ytterligere 5 euro for hole-in-one. Guttungen gikk til oppgaven med dødsforakt! Bak oss gikk en annen norsk barnefamilie. De hadde yngre unger men spilte dobbelt så fort som oss slik at de alltid ble stående og vente på oss. Jeg lurer fortsatt på hvor de var fra. De snakket nordlending med trøndersleng. Vel – jeg måtte titte litt og oppdaget at de jukset noe fryktelig både ved å stoppe ballen med kølla og ved aktiv «føring». Og foran oss gikk en engelsk pappa med 4 unger. Han var en skikkelig artig pappa som tok golfen veldig på alvor og la inn elementer av curling og kosting og ikke minst la han seg ned og blåste på ballen. Her er vår egen pappa i god stil. Den store overraskelsen var at det faktisk var mamma som vant minigolfen. En veldig dårlig start sendte mor ned i bunnplassering temmelig raskt. Men på slutten hadde jeg et par veldig heldige slag, samtidig som far rotet det til. Og da jeg avsluttet med hole-in-one på siste hullet var seieren min. Litt flaks må man jo ha. 

I kveld legger vi oss tidlig for i morgen skal vi gjøre noe veldig gøy!!!!!! 

  

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s