Alt som var feil og galt blir rett og fint

Vi har leid et hus på Kypros. Rent Luxury Villas står det på nettsiden til utleier. Det er altså en Luxury villa vi bor i. Den er omtrent så stor som hytta vår hjemme. Som ikke på noen måte regnes som noen luxury villa. Men akkurat som hytta er akkurat passe stor er også dette huset akkurat passe stort. To soverom, et lite bad, stue og kjøkken. Og utenfor er det som vi kaller luksus – et digert basseng – bare for oss.

drømmen.JPG

Da jeg så dette bildet på nettet flyttet jeg umiddelbart inn i bildet. Jeg så meg selv sitte ved det bordet og nippe til et glass prosecco mens jeg leste en god bok. Og i poolen skulle familien min kose seg. Så da ble det slik. Vi leide huset i januar og siden har jeg tittet på det bildet jevnt og trutt og gledet meg.

Det ble jo en litt kjip start på ferien. Og da vi våknet svette og klamme etter en varm natt i Kypros-hytta var det ingen som hadde lyst til å hoppe i det møkkete bassenget. Så vi stilte inn google Maps på Carrefour og dro for å handle mat istedenfor. Det ble en toppet handlevogn stapp full av deilig mat. 1,2 kilo beste biff for 10 euro! Vi blir som unger i en godtebutikk. Guttungen insisterte på å kjøpe vannmelon. En kjempe av en vannmelon som han forsøkte å putte i verdens tynneste plastpose. Det måtte jo gå som det måtte. Vannmelonen seilte tvers gjennom den tynne posen og smalt i gulvet så vannmelonsaft sprutet ut over hele fruktdiskområdet. Det ble oppstuss, de måtte vaske gulvet, og vi fikk til vår overraskelse ikke kjeft, men en ny vannmelon. Guttungen fikk hurtigkurs i vannmelon av sin mor. Vannmelonen skal behandles som en baby!

Fornøyde med en toppet handlekurv til langt under halvparten av hjemmepris kjørte vi tilbake til huset bare for å finne et gullende rent basseng. Og ikke bare det – gartnerne hadde vært der og ryddet hele hagen og fjernet alt løv og bøss. Nå så det strøkent ut. Her skulle det bades! Og ingen skulle få være først, så det ble unison hopping.

stup.jpg

Mens vi spiste en ekstremt sen frokost fikk vi besøk av en venninne av meg. Hun hadde med seg guttungen sin som er noenlunde jevnaldrende med min guttunge. Mens vi mødre tok helt av med prosecco og latter og skravling tok det litt lengre tid med guttene. Men endelig var de i gang. Det er altså utrolig gøy med privat pool. Man kan tulle og fjase så mye mer enn når man er omgitt av fremmede mennesker. Madrassen vi hadde kjøpt samme morgen ble brukt som surfebrett, de ble hoppet på og kastet rundt. Ikke overraskende sprakk de begge to etter kun noen få timers hard bruk. Men du verden så morsomt guttene hadde det.

Veldig gøy var det også å grille kypriotisk, supermør biff på gassgrill og spise ved svømmebassenget under palmene. Dette er jo bare helt idyll. Litt trekk måtte vi dessverre gi for en utrolig vond, lokal rødvin. Men såpass får man tåle. Det kunne kanskje lønt seg å oppgradere til en bittelitt dyrere.

vond vin

Midt i det hele kom også aircondition-mannen på besøk. Skulle bare mangle liksom. Vi hadde jo allerede hatt besøk av poolmann og gartner så hvorfor ikke. Det viste seg at det IKKe var min manglende kompetanse på aircondition som var problemet , men faktisk manglende freon og diverse andre småfeil på alle tre aircondition-apparatene. Og vipps hadde vi også deilig og kjølig hus/hytte.

Vi har forresten også katter her. En søt liten kattefamilie bor bak bassenghuset. De lar oss ikke komme mer enn ca 2 meter fra før de freser og stikker. Men vi innynder oss med kattemat og håper vi kanskje kan bli bedre venner etter hvert.

katter

Så hva kan man si som oppsummering. Superfin dag der alt kom på plass som hadde vært på tverke dagen før.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s