Dag 3 – på «rekotur» til partybyen

Etter å ha «fikset» sengene i går kveld – vi la dynene under lakenet – ble de så mye mer behagelige. Og når sovetemperaturen også ble litt mer normal ble det jo direkte vanskelig å våkne. Vanligvis når vi er på tur bor vi på hotell. Da må vi opp tidlig og reservere solstoler ved bassenget om vi skal være der. Her har vi 5 solstoler som bare er våre. Likevel gliser vi til hverandre og ber en av ungene gå ut og reservere fire solstoler. Godt ungene har samme humor som foreldrene.

Bassenget så litt sørgelig ut da vi våknet. Uti der fløt to triste madrasser halvfulle av vann. Samt beachtennis-racketen som viste seg å ikke tåle vann og som brakk etter kort tids bruk. Hvordan kunne vi vite at den var laget av papp? De fire store palmene som er så eksotiske og flotte hadde også bidratt til ekstra mye bøss i bassenget. I mangel av en lekker lokal poolboy ble ektemannen utnevnt til bassengmann. Og han gjorde en kjempeinnsats med hoven! Flekset litt med musklene gjorde han også.

Denne dagen hentet mor frem trumfesset fra kofferten. «Den blå baderingen». Vi er ikke helt sikre på når den kom inn i familien, men ungene kan ikke huske et liv uten. Den er med oss på alle ferier. Jeg tror det var en «gave» fra Ellos en gang tidlig på 2000-tallet. Stadig foreslår mannen at vi skal kaste baderingen når vi skal hjem fra ferie og koffertene er sprengfulle. Men vi tigger alle om at baderingen må med. Vi kan ikke skille oss fra den ennå. En vakker dag kanskje den råtner, men inntil da er det slik at det ikke er ordentlig ferie før «den blå baderingen» hentes frem.

baderingen

Jentungen og jeg har innført vannaerobic i bassenget. Mens mannfolkene ser på oss med vennlig nysgjerrighet har vi økter i vannet. Siden ingen av oss egentlig har peiling på vannaerobic, bytter vi på rollen som instruktør. Og så ler vi så vi nesten drukner når vi gjør kompliserte øvelser som «russisk dans» eller «cancan».

Selv om dagens tema var «relax» så klarer vi jo ikke å sløve en hel dag. Ved firetiden fant vi ut at vi skulle ta bussen til Ayia Napa. «Rekotur» som mannen så militært sa. Bussen går nesten rett utenfor porten vår. Guttungen ble halt opp av vannet, vi dusjet og forsøkte å få kontroll på frisyren før vi kom oss av gårde. Mannen og jeg var Ayia Napa for kanskje 18 år siden. Da var det en skikkelig partyby. Det ser ikke ut som byen har forandret seg så mye – men den har i hvert fall vokst. Vi kjente oss ikke igjen i det hele tatt før vi fant partystrøket. Her var det imidlertid helt dødt. Fullstendig mennesketomt. De lå vel på lading – alle partyløvene. Alle nattklubbene og barene lokket med billige drinker, party all night long og stripping. Guttungen telte strippeklubber og reagerte på snodige skilt. Vi datt inn på Hard Rock Café og her fikk ungene fancy drinker med sugerør. Vi foreldrene kjørte på med Mojito og Sex on the Beach – en drink jeg for øvrig syns det er direkte flaut å bestille.

Monkey Businesss.jpg

Middag ble spist på en lokal taverna. Vi hadde gledet oss til skikkelig gresk mat. Men det ble en skuffelse. Kleftiko som er min favorittrett var så skuffende at jeg tillot meg å slippe noe av kjøttet ned til kattene som bodde under bordet. Dit forsvant også store mengder av ungenes gyros. Bare mannen valgte å beholde sin Stifado for seg selv. Vi fikk forresten kjeft av kelnerne for å mate kattene. Og et foredrag om at de kypriotiske kattene fint klarer seg uten mating – det har de nemlig gjort i 5000 år. Mannen som er skrekkelig politisk korrekt og diplomatisk svelget en krass kommentar om at det ikke var noe rart man matet kattene når maten var så vond.

tiggerkatt.jpg

Jentungen er for øvrig ikke noe glad i greske tavernaer. Hun misliker intenst den greske folkemusikken og de ukomfortable stolene med rett rygg og et sete som er altfor kort til at man kan sitte komfortabelt. Da vi testet toalettene kunne vi også konstatere at de heller ikke her nådde opp. Vi ga 4 poeng for at det var toalettpapier og 4 poeng for at det var reint. Deretter trakk vi 3 poeng for manglende lås og 2 poeng for manglende såpe. Toalettscoring har vi drevet med lenge. 10 poeng er max og har aldri blitt gitt. 1 poengs toaletter går vi ikke på.

Det ble taxi hjem. Ungene klaget over at de ikke fikk se partysonen by night. Men det får bli en annen kveld. Det er nemlig fotballkamp i kveld – og den ville mannen se hjemme i villaen.

Reklamer

2 responses to “Dag 3 – på «rekotur» til partybyen

  1. Hvis du synes Sex on the beach er flaut å bestille, prøv Orgasm neste gang. Reaksjonen fra den unge, mannlige kelneren uteblir ikke!!

  2. Hvorfor kan de ikke gi drinkene skikkelige navn som f.eks. Fjellbekk? Lett å si og lett å drikke. Hmpf!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s