Dag 5 – supermega fine souvenirer og bryllup på mandag

I dag skulle vi ut og handle forsyninger. Mannen hadde sett et DIGERT supermarked på veien da vi var på busstur til Ayia Napa og dit skulle vi nå. Det digre supermarkedet viste seg å være bittelitt større enn stua vår hjemme. Og halvparten av varene var souvenirer du ALDRI kan tenke deg å kjøpe. Så rart at butikkene både her og ellers på de feriestedene vi har vært på er så fulle av smakløse souvenirer. Hvem er det egentlig som kjøper askebeger med kåt gresk gud på? Jeg må dog innrømme at vi har investert i et oppvaskhåndkle med broderi av oliven og Cyprus. Men vi trengte virkelig det oppvaskhåndkledet.

Det ble uansett handel i det «enorme» supermarkedet. Litt seinere på dagen var vi også på et megamarked. De solgte også souvenirer. Jeg er litt usikker på forskjellen på supermarked og megamarked, men megamarkedet var bittelitt større enn supermarkedet. Uten at jeg vil påstå at noen av dem var verken super eller mega. Vi shoppet litt kattemat til kattefamilien vår også. I dag fikk de en porsjon Whiskas kattemat (våtfor). Jeg tror de aldri har smakt lignende, men det gikk ned på høykant. Jeg syns litt ekstra synd på den kattungen som forsov seg og kom for seint til festen. Da hadde mor og søsken reinslikket bollen slik at den nesten kunne settes rett inn i skapet. Noe å bite seg merke i for våre egne bortskjemte katter som alltid legger igjen mat i skåla.

pannekake

I 2006 var vi på Tenerife. Visstnok lagde jeg da – på et kjipt tekjøkken på hotellet – pannekaker til ungene. Selv om jeg selv mer eller mindre har fortrengt dette, så står dette for ungene som et feriehøydepunkt. Så da jeg slang sammen pannekakerøre i dag sto stemningen i taket. Pannekaker til frokost med friske jordbær og rørsukker. Og selvsagt massevis av melk – den kypriotiske melken er kjempegod. Siden solsmak på melk er noe av det verste som finnes så spiser vi frokost i skyggen under det som muligens kalles en pelargola. Altså en slags carport i tre – uten bil.

kapell

Dagen i dag var ganske lik dagen i går. Jeg vet jeg sa noe om strand, men så tok bassenghyggen oss og vips var det ettermiddag. Så da huden var mettet av sol og bading tok vi bilen og dro på en liten oppdagelsesferd. Andre veien  – altså vekk fra Ayia Napa. Veien stoppet egentlig ganske raskt. Vi endte i en fiskehavn. Der lå masse slitne båter og falleferdige skur på hver eneste brygge. Og midt i det hele lå en fiskerestaurant som så direkte hyggelig ut. Da vi gikk ned på stranda havnet vi midt i en bryllupsfotografering. Bryllup på en mandag? Det var ikke tvil om at det var bryllup, for på fiskerestauranten var det pyntet til bryllupsfest. Altså stakk vi derfra og dro andre veien – forbi huset vårt og til nærmeste strand. Vi skulle titte på kapellet i Ayia Thekla. Men skulle du sett – da vi parkerte utenfor det nydelige kapellet sto det jammen et vakkert brudepar der og ble fotografert. Og lenger borte på stranda var det pyntet et staselig bryllupsbord. Etter å ha observert to brudepar på mindre enn ti minutter vil jeg påstå følgende:

  • På Kypros gifter man seg på mandager
  • Menn på Kypros gifter seg i hvitt

I dag fant vi for øvrig bryteren til lysene i hagen så nå ser det aldeles nydelig ut her. Kanskje vi finner bryteren til lysene i poolen også før vi drar herfra. På den annen side så er det kanskje ikke så farlig med det lyset siden vi bruker mørket til å skjule at vi bedriver nakenbading på kveldstid. Det er nemlig folk i hvert eneste nabohus. Og selv om det er både høy hekk og gjerde så er vi såpass sjenerte at vi foretrekker å være litt lyssky.

lyssky'

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s