Dag 6 og 7 – Mangobalsam og en takk til Tripadvisor

Da Vår Herre delte ut egenskapene glemte han å gi meg evne til å fikse håret. Til gjengjeld fikk jeg ganske lettstelt hår. Det var ikke egentlig krøllete i utgangspunktet, men med årene har det blitt mer og mer av nettopp krøller. Her på Kypros er det høy luftfuktighet. Man kan si det slår ganske kraftig ut på krøllefrekvensen. Disse dagene her nede har jeg hatt tilløp til afro! Høy afro som nesten ikke lar seg gre ut. Unødvendig å si at balsam måtte hasteinnkjøpes for å få presset håret ned i akseptabel høyde. Jeg vurderte å gå innom en lokal frisør og få det klippet. Hairdresser sto det på skiltet. Men på prislisten i vinduet sto det mer om negler og lakk enn det sto om hår og klipp. Jeg er skrekkelig skeptisk til en frisør som heller vil lakke negler enn å klippe hår. Så jeg får vel gå her med ulla mi. I det minste lukter den kraftig av mango. Mangobalsam.

haar.png

I går ble det til at vi holdt oss ved huset enda en gang. Guttungen var i dårlig form. Etter flere dager med labbing ut og inn av huset med våte bein fra poolen var gulvet direkte møkkete. Jeg fant frem det lokale vaskeutstyret og fikk slengt moppen noen runder rundt gulvet. Om det ikke akkurat ble gullende reint, så var det en voldsom forbedring. Og godt var det for vi fikk nemlig besøk av vår lokale poolboy. Min husmorære er fortsatt ikke helt ødelagt. Sist han var her kom han mens vi var borte.  Nå fikk vi se en ekte bassengmann i arbeid. Og siden vi egentlig ikke har sett det før så lå vi der og slang på solsengene og glodde skamløst på den unge og ganske kjekke mannen som jobbet i varmen. Han hadde en «støvsuger» som han renset bunnen med. Og han helte noe blå guffe i vannet som gjorde det lyseblått og ugjennomsiktig. Best å ikke spørre hva det var for noe. Sikkert kreftfremkallende.

bassengmann

På kvelden ble guttungen mer pigg og da dro vi inn til Ayia Napa. Forrige gang feilet vi ille på restaurant. Denne gangen var det fulltreffer. Knallgod mat, god service og toalettene fikk 8 i poengsum. Quadro fikk 5 stjerner av meg både på Tripadvisor og på Google. Tror det var der vi bommet sist. Vi glemte å sjekke om restauranten var noe bra før vi gikk inn. Jeg fant forresten et nytt høydepunkt innen smakløse souvenirer. Fargerike penisformede flaskeåpnere. Et must for et hvert dannet hjem.

stygge souvenirer

Etter middag tok vi med ungene gjennom partysonen. De hadde så vidt begynt så det var ikke fullstendig galskap enda. Jentungen rykket i dansefoten og var relativt klar. Guttungen var ikke. Jentungen som nå er 17 trekker en del oppmerksomhet her nede forresten – høy, blond og vakker som hun er (helt objektivt). Jeg har nemlig ingen illusjon om at det er meg de unge guttene tuter på når de raser forbi på ATV eller motorsykkel.

I dag klarte hele familien å komme seg opp av dynene litt tidligere. Vi skulle på stranda. Tripadvisor ble sjekket – vi hadde tenkt oss på Nissi Beach som på bildene så ekstremt idyllisk ut. Og takk til alle som advarte oss der. Det ble den lokale stranda istedenfor. Ayia Thekla Beach. En aldeles nydelig strand, ren og velholdt og ikke for mye folk. Vi fikk solsenger i første rekke kun 2 meter fra vannet. Og rett utenfor lå en lavamolo som tok av for bølgene. Det var ikke så dypt, man kunne gå over til moloen fra stranda. Og der var det fantastisk deilig sandbunn og akkurat så asurblått vann som man drømmer om. Mannen og jeg sto der ute hånd i hånd i vann til livet og kjente at livet var så inderlig godt. Og så sa vi til hverandre at dette øyeblikket måtte vi spare og leve på hele vinteren. For akkurat nå opplevde vi et av årets desidert lykkeligste øyeblikk.

theklabeach

Sen lunsj ble spist på strandas eneste restaurant. Og som vanlig traff vi noen sultne katter. En av dem var i overkant kjælen og gned seg inntil beina våre og mjauet. Men nåde oss om vi tok på den. Den ville kun spise mat om vi håndmatet den. Stakkars lille krek – den hadde knapt tenner i munnen. Hjemme ventet kattefamilien på bassenghuset. De fikk en god porsjon whiskas med kylling etter å ha frest advarende da vi nærmet oss med matskåla. Ellers har også «Løven» begynt å komme innom. Han var en tur innom søppelcontaineren på andre siden av veien før han ruslet over til bassenghuset der han fant kattematen vi hadde lagt ut.

Ellers har jo kveldsbadingen blitt en fantastisk deilig vane. Dagens kveldsbad varte i godt over en time. Det er noe med å ligge å flyte i bassenget og se opp på stjernehimmelen sammen som gir en egen følelse av ro og fred. Men det blir kanskje ikke det samme å grave seg et basseng hjemme i egen hage skulle jeg tro. Vi bruker for øvrig veldig mye tid på å holde det rent for bøss fra de vakre palmene «våre» og ikke minst naboenes høye tuija-lignende trær.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s