Dag 9 – dekadens i poolen og magisk vann

Det er vidunderlig at det alltid er bra vær. Hver morgen når vi drar opp rullegardinene så skinner sola her på Kypros. Nesten så det er litt kjedelig. Men bare nesten. For vi vet at om ikke alt for mange dagene skal vi hjem til spennende og variert vær. Og ikke minst kald og klar luft. Så fram til da må det bare nytes – godværet og ikke minst varmen. For det er sjukt varmt her – og ikke minst fuktig. Vi svetter i strie strømmer og vaskemakinen har travle dager.

SAM_0949.JPG

Rett borti gata ligger et digert badeland. I mine glansdager hadde jeg selvsagt allerede prøvd ut herlighetene – alt som finnes av sklier og aktiviteter. Men det må være alderen. Det frister altså ikke i det hele tatt å stille seg i kø for å rutsje ned i bassengene der borte. Heller ikke når jeg ser hvor mange folk som er der når vi kjører forbi. De kuleste kommer da i limousin til badeparken. Lange sorte eller hvite flak med tre, fire dører på hver side og sota ruter. Vi har tatt taxi en gang her nede og da hadde vi flaks og fikk fatt i en normal 2 dørs. Men tilbake til badeparken. Vi har vært på tilbudssiden som foreldre og tilbudt ungene badeland. Men vil du tro det – de vil heller plaske rundt her hjemme i vår egen pool. Også vi som hadde planlagt å dytte dem dit og selv kose oss på stranda. De har ikke lyst på strand heller. Vi som er oppvokst med strand i barndommen elsker jo strand, men de unge syns det blir for mye sand og salt. Snålinger!

Så det ble en ny deilig dag ved poolen kun avbrutt av vår venn poolmannen og ikke minst vår nye venn iskremmannen. Det er nemlig isbil her også. De spiller til og med «Norge-Rundt-sangen» når de kommer forbi. Bare at etter at vi nå har vært der og handlet et par ganger så kjører de ikke forbi. De stopper utenfor porten vår, kommer inn og spør om vi vil ha is. Såklart vi vil ha is! Jeg lå ute og fløt toppløs i poolen med den blå baderingen og fikk skyndsomt dukket og padlet litt unna mens mannen handlet. Deretter kom iskremen servert rett fra isbil til meg der ute i vannet. Dekadens var det første ordet som slo meg. Noe så dekadent som å flyte rundt i poolen å spise is har jeg knapt opplevd. Sånt gjør man jo ganske enkelt ikke! Men jeg gjorde det fordi jeg kunne gjøre det. Og jeg likte det!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

På kvelden hadde vi reservert billetter til «Magic Dancing Waters Live Show» i byen Protaras. Igjen var det Tripadvisor som hadde sladret om at dette var bra. Ja, for normalt ville jeg fnyst av det om jeg tilfeldigvis hadde gått forbi og sett reklamen. Det var show med buffet så vi måtte møte tidlig. Jeg må innrømme at da vi møtte opp til angitt tidspunkt (kl. 19.30) og fant at kun 2 andre hadde kommet før oss så ble jeg skeptisk. Men det var jo minst 15 kelnere om svermet rundt så det kunne virke om de ventet flere. Buffeten var absolutt helt OK. God mat i massevis. Det hjalp sikkert at vi var først… Og etter hvert fyltes bordene opp og det ble helt stapp fullt av folk. Man satt på «terrasser» med utsikt til et basseng med springvann og bak der noen vulkaner. Preis klokken ni gikk lyset og showet startet. Det var klassisk musikk og springvann i alle mulige farger og fasonger som lagde nydelige mønster i takt med musikken. Helt greit. Så begynte de å «ta av» etter en stund. Det ble pumpet ut røyk fra sidene, laserlys gikk bananas, artige animasjoner i laser som fortalte historier. Man fridde skamløst til det russiske publikumet med spilling av en litt rocket «Kalinka» mens fontenene holdt takten og laserkosakker spratt rundt i russisk dans. Det var umulig å ikke la seg begeistre.

20160708_210622-COLLAGEDet hele sluttet med at vulkanen hadde et utbrudd. Flammer sto opp sammen med vannfontener belyst i rødt som sprutet ut og rant nedover.Etter hvert begynte flammene å renne nedover vulkanene også (og det begynte å lukte litt parafin). Akkompagnert av Europe og «The Final Countdown» eksploderte alt i lyd, lys, laser, vann, flammer og all guffe de kunne finne på å kjøre samtidig. Jentungen filmet og gråt om hverandre, og selv guttungen som alltid er skeptisk glemte en stund å se ut som han kjedet seg.

Vi har ikke likt oss særlig bra i Ayia Napa. Det er for mye bråk og party. ATV’er som raser rundt i gatene og gasser og tuter og fulle folk som roper. Men i Protaras kom endelig den gode følelsen vi pleier å ha når vi er i Hellas. Her var det akkurat som det skulle være. Selvsagt barer og musikk her også, men en helt annen og langt koseligere stemning. Gutta fikk endelig spilt «Familien Andersens Helgehygge» – eller airhockey som alle andre mennesker kaller det. Det er ferietradisjon.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Det ble seint før vi kom oss hjem. Gin og tonic under palmene og nattbad klokka ett på natta. Også mating av kattene såklart. Kattefamilien består plutselig av 4 kattunger og ikke 3 som vi har trodd. I går var alle fremme, også Løven som er en statelig hankatt som pleier å plyndre søppelkassene og en grå hankatt. Kattemor er fortsatt like hissig og holdt på å gå til angrep på jentungen da hun rakte frem maten i går. Surfrid kaller vi henne.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s