Digital ferie og god gammeldags fullmåne

I dag blir det en kort post. For jeg må være opplagt til morgendagens utflukt. Vi skal på seiltur! Mor har vært på TripAdvisor og fått gode råd og har bestilt cruise. Min nye Messenger-venninne Anja og jeg har chattet og blitt enige om tid og sted. Og siden cruiset går fra Kos by så må vi starte skikkelig tidlig.

Dagen i dag har gått med til hardt ferieliv. Det startet med småregn. Appen Yr sa det ville slutte klokken 11 og det gjorde det! All ære til Yr for korrekt oppdatering. Riktignok var det fortsatt skyet, men siden Yr var så sikker i sin sak så dro vi på utflukt likevel. Store svarte skyer hang over oss, men vi hadde et hull i skydekket og satset på at sola ville vinne. Og det gjorde den!

IMG_2110

 

 

Vi syklet til Malibu Beach, igjen, traff den samme skotten – som sist. Og det samme middelaldrende paret lå under trærne og småsov – som før. Nytt var en gjeng engelske ungdommer som satt og lo under palmene litt lenger borte. Alt gikk veldig bra inntil de fant ut at de skulle bade. Her ligger man altså med sitt digitale lesebrett og aner fred og ingen fare idet 6 ungdommer hiver seg i vannet og spruter ned en uskyldig bassenggjest. Hrmpf! Ikke gadd de å gå opp igjen i anstendig tid heller. Nei, de ble hengende i poolen og le sånn irriterende hyenelatter leeeenge. Nå var vi riktignok ute så det er lov med utestemme, men måtte utestemme stå på maks hele tiden så vi andre måtte ta del i samtalen? Selv mitt arge blikk hadde null effekt. Jeg kjenner at jeg får lyst til å utbryte høyt og skingrende «Ungdommer nutildags! Ingen respekt!»

 

Vel, vi badet i sjøen istedenfor. Det var kjempekule bølger, og da må man selvsagt stå og hoppe i bølgene og hvine litt. Vi er ikke lydløse vi heller.

 

Siden vi flottet oss til middag i går, blir det middag på «danskebåten» i dag. Fytti så kleint det er. Det gjør jo at vi bruker veldig mye mindre lommepenger enn vanlig på tur, og maten er god. Men for et støynivå og så utrolig stusslig det er. Jeg tror det må gå noen år før jeg igjen drar på «All Inclusive». Middagen går unna på en halvtime. Svosj!

Deretter sykler vi inn til byen. Det fineste er å sykle gjennom boligstrøk. Det er ofte stille og fredelig, man ser klesvask som henger ute, blomsterpotter fulle av urter og blomster som henger i klaser på veggen eller bare står oppmarsjert langs husveggen. Noen sitter kanskje ute på en pinnestol og titter på folk som kommer forbi. Andre steder står døra på vid gap så man kan titte rett inn i familiens dagligliv. TV står ofte på. Også alle scooterne med gamle menn med mustasj som frakter alt mulig, da – eller de gamle damene som sitter i husveggen med håndarbeide. Jeg har så lyst til å rive opp mobilen og ta bilde. Men aldri i verden om jeg tør å spørre om lov. Heldigvis er jo internett fullt av slike bilder man kan låne.

grekere

Og når mørket faller på oppdager man den perfekte fullmåne som henger der og lyser. Så fint at man bare pøser på med bilder. Kanskje det kan bli noe til Instagram?

img_2123

img_2119

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s